Yazdığın Makaleleri Satarak Kazanabilirsin

 Bildiğimiz gibi internet üzerinden ek gelir elde etmek için kullanılan yöntemler arasında yazarlık yapmak ilk sıralarda yer alıyor. Blog açmak veya çeşitli sitelerde ücretli yazarlık yapmak gibi yolları kullanarak, internet üzerinden ek gelir elde edebilmek mümkün fakat yazdığımız makaleleri satarak da para kazanabilme şansına da sahip olduğumuzu, sizlere daha detaylı bir şekilde anlatmak istiyorum.


 Kişisel bloglarda para kazanabilme aşamasına gelebilmek için belirli bir müddet gerekiyor. Bu önemli zaman aralığında birazcık sabırlı olarak, bir plan çerçevesinde, her zaman düzenli, özgün ve gerçek anlamda kaliteli içerikler üretmelisiniz. Bu plana sadık kalırsanız, işte ancak o zaman bloğunuzdan hem maddi hem de manevi kazanç sağlayabilirsiniz. Evet, kimi blog sahipleri bu plana sadık kalamıyor, çabuk pes edebiliyor, bloğu ile gerçekleştirmek istediği hayalleri çabucak yitirebiliyor. Eğer siz de yazı yazmayı seviyor fakat buna benzer, sorun teşkil eden bir durum ile karşılaşıyorsanız, yazdığınız makaleleri bu hizmeti sağlayan sitelerde satarak hızlı bir şekilde para kazanma imkânına sahipsiniz. 

 Bazı Freelance yazarlık sitelerinde veya firmalarında, yazılacak konuyu yazar değil de o siteler, firmalar belirler. Eğer bu durum sizin için bir sıkıntı oluşturuyorsa, yani bu durum nedeniyle içerik oluşturmakta zorlanıyorsanız veya söz konusu durum yazılarınızın kalitesini düşürmekteyse siz de bahsettiğim yöntemi tercih edebilirsiniz.

 Bu yöntem ile para kazanabilme ihtimalinizin düşük olacağını düşünüyorsanız, hemen bu düşünceden kurtulmalısınız. Sitesi için içerik üretmekte zorlanan ve bu nedenlerden dolayı sitesi için içerik arayan o kadar çok kişi var ki, sizin de payınıza elbet bir şey düşecektir diye düşünüyorum. Siz de bu yöntemi kullanmaya karar verdiyseniz, sizin için şu önemli noktanın altını çizmek istiyorum. Bu yöntemde en çok dikkat edilen şey - doğal olarak - satmak istediğiniz yazıların özgün olmasıdır. Ayrıca yazacağınız yazıların konusunun popüler konular olması, makalelerinizin satılma ihtimalini de büyük olasılıkta arttıracaktır fakat dediğim gibi içerik arayan o kadar çok kişi, site var ki, bu sitelerin aradığı içeriklerin konuları da çok farklı olabilmekte. Yani yazı yazmakta kendinizi daha iyi bulduğunuz konu '' Bitkilerin Bilinmeyen Faydaları '' olsa bile, para kazanma ihtimalinizin hep yüksek olduğunu unutmayın.

 Bu yöntemi kullanmak istiyorsanız, internet'te bu hizmeti veren birçok site olduğunu söyleyebilirim. Bu çok sayıda web sitesinden birini tercih edebilirsiniz. Daha sonra da yapmanız gereken şey sadece siteye üye olmak ve yazılarınızı yazmaya başlamak.     

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çalışabileceğiniz 12 Freelance Yazarlık Sitesi

Futbol Scout' u Olmak Mı İstiyorsun? Scouting İçin Önerebileceğim 4 Site

Freelance Çalışanlar Vergi Ödemek Zorunda Mı?