Futbol Scout' u Olmak Mı İstiyorsun? Scouting İçin Önerebileceğim 4 Site

 Türkiye'de spor dalları arasında futbolun yeri ayrı olmuştur her zaman. Futbol insanlarımızın büyük bir bölümünün en çok sevdiği spor dalı konumundayken, bazılarımız için de futbola karşı sevginin boyutu ve bakış açısı biraz daha farklı diyebilirim. Evet, futbola tutkuyla bağlı insanlarımız var ve aynı zamanda destekledikleri kulüplere de gönülden bağlılar. Takımlarıyla seviniyor, takımlarıyla üzülüyorlar. Eğer siz de kendinizi bu kategoride varsayıyorsanız, kulüplerimizin son yıllarda izlemiş olduğu yanlış transfer politikalarını görüyor ve bu yanlış transfer politikalarının hem sportif hem de mali çıkmaza yol açtığını düşünüyorsanız, artık bir futbol scoutu olarak oyuna dahil olma vaktiniz geldi değil mi? Lafı daha fazla uzatmayayım ve sizlere scout olma yolunda büyük katkıları olabilecek 4 siteyi sunayım.























1) TrScouts


  TrScouts, 2015 yılında kurulan ve gönüllülük esasına dayanan bir scout topluluğu. Scouting ile kulüplerimizin yanlış transferlerden kaynaklanan maddi sorunlarının çözülebileceğine, düzene sokulabileceğine inanan ve aynı zamanda scouting’in sportif başarılarda da çok önemli bir etken olduğunu savunan bir oluşum. Siz de bu ekibe katılmak isterseniz, belirli aralıklarla açılan başvuru formunu doldurun ve gönderin. Eğer başvurunuz kabul edilirse, kendinizi bu başarılı sitede scouting konusunda geliştirme şansına sahip olabilirsiniz.



 2) Scoutium


  Scoutium da kısa bir süre önce kurulan (2017) Türkiye'nin en önemli scout platformlarından birisi. Öyle ki, yurt içi ve yurt dışından bazı futbol kulüpler ile anlaşmaları bulunuyor. Ben bir nevi scoutlar arası bir sosyal ağa benzettim Scoutium’u. Buradaki çalışma mantığı şu şekilde: Gözlemlediğiniz futbolcuları burada değerlendiriyorsunuz ve böylelikle puanınız da artmış oluyor. Daha sonra puanınız yeterli seviyeye geldiğinde ise isterseniz Scoutium mülakatlarına katılabiliyor ve başarılı olursanız “Scoutium Gözlemcisi” olmaya hak kazanıyorsunuz. Ayrıca Scoutium’un bazı kulüplerle anlaşmaları olduğunu söylemiştim. Kim bilir, belki bir gün o kulüplerden birisiyle de anlaşma durumunuz olabilir.






  Futbol dünyasının ülkemizdeki en önemli adreslerinden birisi de Futbol Akademi. Sosyal medya hesaplarını takip ederek başvuru tarihlerinden haberdar olabilirsiniz. Başvurunuz kabul gördüğünde, oyuncu raporlarını en iyi şekilde hazırlamanız için gerekli materyaller size sağlanıyor diye biliyorum. (İnstat Scout gibi.)







  Oyuncular gözlemliyor, onlar hakkında raporlar hazırlıyorsunuz ve gerçek bir scout olabilmek için adınızı duyurmak mı istiyorsunuz? Hazırladığınız raporları Genç Scout' a gönderebilirsiniz. Uygun görülürse, yazılarınız Genç Scout' ta yayınlanır ve bu da sizin için iyi bir fırsat olabilir.






  Evet, bu yazımda gerçek bir scout olma yolunda çalışmalarınızı yapabileceğiniz, kendinizi geliştirebileceğiniz 4 siteyi sizlerle paylaştım. Eğer bahsettiğim bu 4 sitede çalışmak kafanıza yatmadıysa, tabii ki kişisel bir blog, web sitesi açmak da iyi bir yol olabilir. Sonuçta çalışan elbette karşılığını bir gün alacaktır. Umarım bu yazımla faydalı olabilmişimdir. Kendinize iyi bakın, hoşçakalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çalışabileceğiniz 12 Freelance Yazarlık Sitesi

Freelance Çalışanlar Vergi Ödemek Zorunda Mı?