Kendinize Küçük Çaplı Bir İçerik Ajansı Kurun

  Bir düşünün… En sevdiğiniz iş olan yazarlığı yapıyorsunuz ve üstüne üstlük bu işin patronu da sizsiniz. Kim istemez değil mi? Evet, her ne kadar bu hayali gerçekleştirebilmek bizlere biraz zor gözükse de, zannedildiği kadar değil. Nasıl mı? Kendinize küçük çaplı da olsa, bir İçerik ajansı kurarak. Açacağınız site yardımıyla, hem ürettiğiniz içerikleri pazarlayarak daha çok kazanabilirsiniz, hem de kendi işinizin patronu olabilirsiniz. Sistem basit. Yapmanız gereken şeyler, istenen konularda, istenen uzunlukta ve detaylardaki konuları yazmak. Yani bu yöntemi kullanarak freelance yazarlığa sadece biraz daha ciddiyet ve profesyonellik katıyoruz. İsterseniz fazla uzatmadan, bu hayali nasıl gerçekleştirebileceğimizi sizlere biraz daha detaylı bir şekilde anlatmak istiyorum.

                            
                                   Neden Bu Yöntemi Kullanayım?

  Daha önceden her köşesi reklamlarla dolu olan birçok blog veya site gördüğünüzü tahmin ediyorum. Aynı zamanda, bu blog veya sitelerin yazarlarının, bloglarından veya sitelerinden para kazanabilme aşamasına gelebilmek için bir sürü zahmetli yoldan geçtiğini de bildiğinizi düşünüyorum. Eğer kişisel bir blog veya site ile para kazanabilmek için bu tür zahmetli işlerle uğraşmayı göze alamıyorsanız, bu zahmetli işlerle uğraşmayı zaman kaybı olarak görüp, daha hızlı bir şekilde para kazanmak istiyorsanız, siz de bu yöntemi tercih edebilirsiniz. Böylece daha çok; para kazanma odaklı bir yöntemi seçmiş olursunuz.
  
 Ya da hiçbir bilginiz, alakanız olmayan konular hakkında yazılar yazarak, freelance yazarlık kariyerine devam etmeye çalışıyor fakat bir sürü zahmetle yazdığınız bu yazıların karşılığını tam olarak alamadığınızı düşünüyorsanız, yine bu yöntemi kullanabilir ve kendi ürettiğiniz içerikleri, kendi siteniz yardımıyla pazarlayarak daha fazla kazanma şansına sahip olabilirsiniz.
                 
          Hey Etkin Yazar! Sence Ben De Bu Yöntemi Kullanabilir Miyim?    

• Kaleminize güveniyorsanız, yazdığınız yazılar size aitse yani özgünse,
• Yazılması istenen konular çok farklı olabilmekle beraber; bir firma, site, kurum veya kuruluş hakkında tanıtım yazıları, bilgilendirici türde yazılar yazabilirseniz veya herhangi bir ürünün tanıtımı, kullanışı vs. hakkında istenen uzunlukta, detaylarda yazılar yazabileceğinizi düşünüyorsanız,
• Kimsenin size karışmasını istemiyorsanız veya daha önceden yaptığım freelance yazarlığı daha profesyonel, daha ciddi bir şekilde yaparak, daha fazla para kazanmayı amaçlıyorum diyorsanız,
  İçerik üreticisi olamamanız için hiçbir neden yok diyebilirim.
                                 
          Bu Yöntemi Kullanmak İstiyorum Ne Yapabilirim?
  
 Öncelikle içerik arayanların sizi bulabilmeleri için yola bir web sitesi açarak başlayabilirsiniz. Bir site açtığınızı, sitenizin genel olarak ana bölümlerini ve tasarımını oluşturduğunuzu varsayalım. Şimdi ise siteniz için iyi bir isim bulmalısınız. Bence seçeceğiniz isim hem akılda kalıcı olmalı, hem de sitenizin hangi amaç için kurulduğunu, hangi alanda hizmet verdiğini açık bir şekilde belli etmeli. Ki kullanıcılar sizi kolayca bulabilsinler. Tamam, siteniz için ‘’ İyi İsim ‘’ bölümünü de atlattık diyebiliriz. Bundan sonra yapmanız gereken şey ise sitenizi içerik ile doldurmak. İçerikten kastım; sitenizin hangi amaç için kurulduğunu daha net bir şekilde açıklayabilmek için bir hakkında bölümü, yazı siparişi için bir bölüm, yazıları ne kadar bir ücretle yazdığınızı açıklamak için yazılar gibi gibi… Kısaca sitenizin içeriği, müşterilerin tüm sorularını cevaplayacak yeterlilikte olmalı. Ayrıca müşterilerin, potansiyelinizi görebilmeleri için referans bölümü hazırlamanız, sitenizin görsel içeriğinin biraz daha ağırlıklı olması, sizin için artı birer faktör olacaktır. Böylece zamanla müşteri çekebilir ve bu sayıyı daha da arttırabilirsiniz. 

                   
                        Son Olarak Söylemek İstediklerim

 ‘’ Yazdığın Makaleleri Satarak Kazanabilirsin " adlı yazımda da söylediğim gibi; zamanı olmadığı, yeteneği olmadığı için ve birçok farklı sebeple sitesine içerik üretemeyen çok fazla insan var. Bu nedenle bu iş için gerçekten emek verip, çabaladıktan sonra, hala kazanamama ihtimalinizin az olacağını düşünüyorum. Bu şekilde ciddi meblağlar kazananlar var. Neden bunlardan biri de siz olmayasınız ?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çalışabileceğiniz 12 Freelance Yazarlık Sitesi

Futbol Scout' u Olmak Mı İstiyorsun? Scouting İçin Önerebileceğim 4 Site

Freelance Çalışanlar Vergi Ödemek Zorunda Mı?