Freelance Yazarlık Sitesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 3 Şey

 Blogumu ilk açtığım zamandan bu yana yazdığım yazıların konusu, arada bir farklı konulara değiniyor olsam da, çoğunlukla freelance yazarlık ile ilgili elde edindiğim ve önemli olduklarını düşündüğüm bilgiler ve tecrübelerim hakkında olmakta. Bu yazımda da yine freelance yazarlık hayatınızda işinize yarayacağını düşündüğüm, bir başka ve önemli konuda bildiklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Yani freelance yazarlık sitesi seçerken dikkat edilmesi gereken 3 şey hakkında. Biliyorum, belki bu konuyu sadece 3 başlık altında toplamam size biraz kısa ve yetersiz gözükebilir fakat çok düşünmeme rağmen, bu yazı için en uygun başlıkların bunlar olduğuna karar verdim. Dilerseniz hemen bu 3 önemli başlık ve detayları nelermiş bakalım.



 1)- Bazı freelance yazarlık sitelerinde kazançlarınızı hesabınıza aktarabilmeniz için bakiyenizin 50 TL' ye ulaşması şart kılınıyor. Bu durumun yazarlara olumsuz yönde etki ettiğini düşünüyorum. Bir düşünün, freelance yazarlığı boş zamanlarınızda yapıyor ve yazdığınız yazılarla ek gelir elde etmeye çalışıyorsunuz. Sadece bu boş zamanlarınızda yazdığınız yazılarla elde edeceğiniz kazancın 50 TL'ye ulaşması biraz uzun zaman alabilir. Yapılan çalışmanın karşılığı ne kadar geç alınınca, ister istemez o kadar fazla da motivasyon kaybı yaşanabiliyor, zamanla o sitede çalışma ve yazı yazma isteği azalabiliyor. İlk sıraya aldığım bu madde çok önemli olmasına rağmen, bir o kadar da ufak. İşte bu yüzden bu maddeye dikkat etmekte fayda var.

 2)- Ücretler... Nasıl iş ararken maaş konusunda ince eleyip sık dokuyor, kendimize en uygununu bulmak için gayret gösteriyorsak, yine freelance yazarlık sitesi seçiminde de ücret konusunu iyi bir şekilde araştırmalıyız. Aksi takdirde emek verip yazılan makaleler için hak edilenin altında ücretler verilebiliyor ve bu da hiç hoş bir durum değil gerçekten. Doğal olarak ücretler, freelance yazarlık sitesi seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri. 

 3)- Freelance yazarlık sitesi seçiminde en çok önem vermemiz gereken bir diğer konuya geçiş yapıyoruz. Yani ödeme yöntemlerine... Her freelance yazarlık sitesinin ödeme yöntemi bize uygun olmayabilir. Bu yüzden bu konuya dikkat etmemiz, ileride yaşanabilecek olası problemlerin önlenmesini sağlayacaktır.

 Evet freelance yazarlık sitesi seçiminde en çok dikkat edilmesi gereken 3 önemli başlık bunlardan ibaret. Bu 3 önemli başlığı göz önüne alarak yapacağınız freelance yazarlık sitesi seçimlerinizde, vereceğiniz son kararın sizin için en doğru karar olacağına inanıyorum. Sizlere bol şanslar, iyi çalışmalar diliyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çalışabileceğiniz 12 Freelance Yazarlık Sitesi

Futbol Scout' u Olmak Mı İstiyorsun? Scouting İçin Önerebileceğim 4 Site

Freelance Çalışanlar Vergi Ödemek Zorunda Mı?