Her Blog Hedefine Ulaşabilir!

 Blogunuzu ilk açtığınızda yaşadığınız heyecanı hatırlıyor musunuz? Ne kadar mutlu olduğunuzu da tahmin edebiliyorum açıkçası.  Kafanızda kurduğunuz güzel hayaller ve belirlediğiniz hedefleriniz vardı fakat zamanla sizi blogunuzdan soğutan, blogunuz ile gerçekleştirmeyi istediğiniz hedefler ve düşlediğiniz hayalleri rafa kaldırmanıza neden olabilecek durumlarla mı karşılaştınız? Mesela popüler bir blog oluşturmak için durmadan çabalarken yazdığınız yazılar tek tük ziyaretçi çekiyor olabilir. İşte böyle böyle her şey çok kötü gidiyor derken...........  Hopp! Burada biraz duralım. Hemen endişelenmenize, üzülmenize gerek yok. Bu zorlu dönemleri atlatabilen bloglar başarılı olabiliyorlar ve sizin de amacınız başarılı bir blog oluşturmak. Bu da demek oluyor ki şansınız hâlâ devam etmekte, ya da başka bir deyişle sizin için gerçek bir blog macerası yeni başlıyor. Hadi şimdi gelin, elinizden geleni yaptığınız halde zorlu bir dönemden geçen blogunuzu neler yaparak hedeflerine/hedeflerinize ulaştırabilirsiniz biraz detaylarına inelim.



1) Analizler Yaparak:  Analiz yapmanın size birçok faydası olacaktır. Yaptığınız analizlerde hangi tür yazıların daha çok ziyaretçi çektiğine göz atın. Doğal olarak o yönde ilerlemek size olumlu yansıyacaktır.

2) Araştırmalar Yaparak:  Araştırmalar yaparak hem daha çok yazacak konu bulabilirsiniz hem de araştırma yaparken bulabileceğiniz ilginç konularla daha çok okuyucunun ilgisini çekebilirsiniz.


3) Bloggerların Başarı Hikâyelerini Okuyarak: Evet Bloggerların başarı hikayelerini okumak, onların problem yaşadığı konuları nasıl aştıklarını daha iyi anlamanıza olanak sağlayacaktır. Aynı zamanda edindiğiniz bilgilerin blog kariyerinizde size yardımcı olacağını, azminizi arttıracağını ve size ilham vereceğini düşünüyorum.


4) Blogunuzun Görünümüne Bir Kez Daha Göz Atarak: Hala eksik kalan bir şeyler olabilir mi? Belki daha sade bir tema veya daha farklı renk kombinasyonları (vs)... Ne dersiniz?


5) Sizinkine Benzer Türdeki Blogları Takip Ederek: Daha iyisini yapabilir misiniz? Ayrıca bir iki ufak tefek şey öğrenmek de fena olmaz diye düşünüyorum.


6) Blogunuzu Tanıtabileceğiniz Mecralar Arayarak: Misafir blogculuk, sosyal medya ve farklı birçok yöntemle daha fazla okuyucuya, daha hızlı bir şekilde ulaşabilmek mümkün.


7) Herkesin Yazdığı Konular Hakkında Yazmayarak: Arama sonuçlarında hakkında yüzlerce yazı çıkan bir konu için belki de artık geç kalmış olabilirsiniz. Bu nedenle farklı konular aramak faydanıza olabilir.


8) Ve Tabi ki Sabrederek: Sabır,sabır, sabır...  Yaptığınız iş gerçekten sizin de içinize siniyorsa sabredin, hakkınızı elbet alacaksınız :)


 Evet benim size verebileceğim tavsiyeler şimdilik bunlardan ibaret. Umarım işinize yarar. Hoşçakalın!!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çalışabileceğiniz 12 Freelance Yazarlık Sitesi

Futbol Scout' u Olmak Mı İstiyorsun? Scouting İçin Önerebileceğim 4 Site

Freelance Çalışanlar Vergi Ödemek Zorunda Mı?