Freelance Yazarların En Çok Yakındığı 3 Şey

 Son yıllarda internet ile para kazanmayı amaçlayan insanların kullandığı en popüler, en gözde freelance mesleklerinden biri de freelance yazarlık. Ancak durum her ne kadar böyle olsa da, her meslekte olduğu gibi freelance yazarlığında kötü, sıkıcı, zor yanları yok değil. Ben de bu yazımda freelance yazarlığa yeni başlayanlar veya freelance yazarlık yapmayı düşünenler için tecrübe edindiğim zorlukları, serbest yazarlık yaparken yaşayabileceğimiz birkaç sıkıntıyı paylaşmak istiyorum.

 Freelance yazarlık yaparken sıkça yaşayabileceğiniz en büyük problem, herhalde yazacağınız yazıların konusu oluyor. Bu sorun bu işin özünde var belki ama gerçekten bazı zamanlarda, sizlere yazılması için verilen konular çok değişik olabilmekte. Ki bu değişik konular nedeniyle yazıya başlamadan önce yaptığınız araştırmalarda istediğiniz, gerekli bilgilere ulaşamayabiliyorsunuz. Tabi bu durumsa, zaten zor olan içerik üretme işinizi daha da zorlaştırabiliyor. Aynı zamanda ben de üzerinde makale yazılması zor konular nedeniyle kalem oynatamadığım günleri hatırlıyorum :)

 Freelance yazarların en çok yakındığı bir diğer konu ise insanlar. Evet yanlış okumadınız. Sorun; kendilerine garip sıfatını yakıştırdığım tipte insanlar. Bu tip insanlarla hayatımızda sıkça karşılaşabildiğimiz gibi, serbest yazarlıkta da karşılaşabiliyoruz. Mesela çalıştığınız sitenin yöneticilerin yada vs. lerin sırf kendi işlerinin görülmesi amacıyla, seviyelerini aklınızın alamayacağı noktalara düşürmelerini, bu konuya örnek olarak gösterebiliriz diye düşünüyorum. Bu durum da doğru orantılı olarak, çalıştığınız siteye karşı güveninizi sarsabiliyor, çalışma isteğinizi kırabiliyor. 

 Yaptığınız işin karşılığını alamamak ne kadar da kötü bir şey değil mi? İşte freelance yazarların, büyük bir çoğunluğunun şikayetçi olduğunu düşündüğüm, bir diğer ve son konu ise tam da bu. Yani ücretleri kastediyorum. Bildiğiniz gibi serbest yazarlıkta ücretler genellikle,yazılan makalelerin kelime sayılarına göre belirlenir ancak bazı freelance yazarlık sitelerinde açgözlülük yapılabiliyor, yazarlara yaptıkları işlerin hakkı tam olarak verilmeyebiliyor. Bu durum doğal olarak, yine çalışma konsantrasyonunuzu, motivasyonunuzu bozarak sizi olumsuz bir şekilde etkileyebiliyor. 

 Evet, freelance yazarlığın da, her meslekte olduğu gibi yakındığımız taraflarının olduğunu söyleyebiliriz. Benim tecrübe ettiklerim ve aynı zamanda çoğu serbest yazarın da karşılaştığını düşündüğüm sorunlar ise bunlardan ibaret. Eğer sizinde uzun veya kısa bir freelance yazarlık kariyeriniz varsa ve eğer sizinde sorun olarak gördüğünüz farklı konular bulunuyorsa, neden aşağıdaki yorumlar bölümünden benimle, bizimle paylaşmıyorsunuz?

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çalışabileceğiniz 12 Freelance Yazarlık Sitesi

Futbol Scout' u Olmak Mı İstiyorsun? Scouting İçin Önerebileceğim 4 Site

Freelance Çalışanlar Vergi Ödemek Zorunda Mı?