En Çok Kazandıran 7 Freelance İş

 Günümüzde pek çok insan, kendisini bilgili ve başarılı bulduğu freelance iş alanlarında çalışarak para kazanıyor. Bu bahsettiğimiz kesimden kimisi, çalıştığı freelance iş ya da işlerle sadece ek gelir elde edebilirken, kimisinin kazancı da yüksek meblağlara ulaşabiliyor ve böylelikle geçimini sadece freelance iş ya da işlerle sağlayabiliyor. Sizler hangi kategoridesiniz bilmiyorum fakat, yine de en çok kazandıran freelance işlerin neler olduğunu bilmeniz fena olmaz diye düşünüyorum. Yanılıyor muyum?... 


 İşte yaptığım küçük araştırma ile derlediğim, en çok kazandıran 7 freelance iş


 1) Tasarım Yapmak: Freelance sektörün en büyük iş alanları arasında yer alıyor grafik tasarım. Doğal olarak bu durum rekabet ortamının hayli kızışmasına neden oluyor. Ancak işte bu noktada, her sektörde olduğu gibi hizmet kalitesi büyük önem taşıyor ve fark yaratanlar kazançlarını yüksek seviyelere taşıyabiliyor.


 2) Domain Alıp Satmak: Domain, yani Türkçe olarak 'alan adı'. Bu konuyla ilgili biraz araştırma yaptığımızda, kendini bu işe adamış ve web sitesi alan adı alıp satarak milyon dolarlar kazanmış birçok insan görebiliyoruz. Ülkemizde de bu sektöre olan ilgi artmış ve böylelikle yine yüklü miktarda para kazananlar olmuştur. Şu an her ne kadar değeri yüksek, iyi bir alan adına sahip olmak zor olsa da, bu sektörle ilgili yeterli bilgi düzeyine ulaşıp, sıkı araştırmalar yaparak şansınızı deneyebilirsiniz.


 3) Web Sitesi Yapmak: Web sitesi kurmak herkesin üstesinden gelebileceği bir iş değil ve bu durum bu işi değerli kılmak için yetiyor diyebilirim.


 4) Yazarlık Yapmak: Teknolojinin, internetin ve sanal ortamların hızla geliştiği dünyamızda, ortaya çıkan en büyük ihtiyaçlardan birisi de içerik ihtiyacı. Bu durumu iyi değerlendirmek aynı zamanda kazanç kapısını da açıyor.


 5) Marka İsmi Bulmak: Genellikle hatırı sayılır bir ödülle, şirketler vs. için tasarım sitelerinde açılan veya özel olarak hazırlanan yarışmalara katılabilirsiniz.  


 6) YouTube veya Dailymotion' a İçerik Üretmek: Yeni, farklı, ilgi çekici şeyler öğrenmek veya eğlenmek için her gün milyonlarca kişinin ziyaret ettiği iki platform. Günümüzde YouTube veya Dailymotion' daki videoları ile insanları etkilemeyi başararak ciddi rakamlar kazanan birçok insan bulunuyor.


 7) Animasyon Yapmak: Artık birçok marka reklamları vs. için animasyonlar kullanmayı tercih ediyor. Doğru orantılı olarak, bu işin de değeri artmış durumda diyebiliriz.



 Evet en çok kazandıran 7 freelance iş adlı listem bu şekilde. Aynı zamanda 'Freelance Çalışabileceğiniz 7 Site' adlı yazıma da göz atmanızı tavsiye ediyorum. Bol kazançlı, güzel günler dilerim. Hoşçakalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çalışabileceğiniz 12 Freelance Yazarlık Sitesi

Futbol Scout' u Olmak Mı İstiyorsun? Scouting İçin Önerebileceğim 4 Site

Freelance Çalışanlar Vergi Ödemek Zorunda Mı?